VUODEN 2024 TAPAHTUMIA

Vuosi alkoi perinteisesti kartanonmäen kuusen jouluvalojen sammutuksella ja 30. maaliskuuta vedettiin Karjalan viiri grillimajan salkoon kesäajan alkamisen merkiksi, runsaslukuisen kyläläisjoukon todistaessa tapahtumaa.

Toukokuun 4. päivänä vierailimme Porlammin Soihtulassa järjestetyssä Kuplettien kertomaa -konsertissa.

Toukokuun aurinkoisessa ja lämpimässä kevätsäässä pidettiin grillimajan ja Pierhausen (huussin) maalaustalkoot, 10 kyläläisen sutiessa maalia seinään homma kävi joutuisasti ja maja oli valmis tarjoamaan kokoontumispaikan 24.5. seurakunnan ja Timi-papin järjestämälle Miesten illalle, jossa isäntien ominaisuudessa toimivat Hannu ja Reijo.

Ennen juhannusta suoritettiin grillimajan perusteellinen siivous ikkunan pesuineen ja samalla kitkettiin rinteestä suurimmat rikkaruohot pensasistutusten välistä.

3.7. käytiin Juornaankylän kesäteatterissa katsomassa vauhdikasta, J.M. Barrien alkuperäisteokseen perustuvaa näytelmää Peter Panista, joka vie ystävänsä seikkailuun Mikä-Mikä maahan. Hieno esitys lavastuksineen ja musiikkeineen ja aplodit vielä kaikille näyttelijöille!

25.7. vietettiin leppoisa torstai-ilta kunnanjohtajamme Esa Ukkolan vieraillessa grillimajallamme. Aktiivinen joukko kyläläisiä oli kuuntelemassa ajankohtaisia kuulumisia kunnan puolelta ja käytiin rentoa jutustelua monesta aiheesta.

16.8. perinteisessä elokuun laituri-onginta kisassa saalista tuli mukavasti, yli viisi kiloa yhteensä. Välillä siimat olivat solmussa vieri vieressä onkiessa, mutta siitäkin selvittiin. Illan edetessä nälkäkin tuli ja grillimakkara maistui silloin. Lopuksi vielä Reijo opasti meitä kalan käsittelyssä. Saaliiksi saadut isommat ahvenet fileerattiin ja pienet ahvenet nyljettiin, siisti lopputulos suoraan pannulla paistettavaksi! Kartanonmäen Kyläyhdistys -paidat olivat myös saapuneet ja ensimmäiset paikalla olijat saivat jo omansa.